• ZŠ - Maškarný bál

    Milí učitelia a žiaci, pozývame Vás na Maškarný bál, ktorý pre Vás pripravuje 9.A trieda. Uskutoční sa 5.6.2024 so začiatkom o 17.00 hod. v školskej jedálni. Lístky si môžete zakúpiť u deviatakov. Bližšie informácie nájdete na plagáte.

    Tešíme sa na Vás!

  • ZŠ - Oznam pre žiakov a rodičov

    ZŠ - Oznam pre žiakov a rodičov

    Milí rodičia a žiaci, oznamujeme Vám, že tým žiakom, ktorí sa dnes (streda - 5.6.2024) zúčastnia školského plesu, sa vyučovanie zajtra (štvrtok - 6.6.2024) začína 3.vyučovacou hodinou, o 10.00 hod. Žiakom, ktorí sa na plese nezúčastnia, sa vyučovanie začína riadne o 8.00 hod.

  • CZUŠ sv. Mikuláša - koncert

    CZUŠ sv. Mikuláša - koncert

    Koncertom 30. mája 2024 sme spoločne oslávili 10 rokov fungovania našej CZUŠ sv. Mikuláša na elokovanom pracovisku na Spojenej škole bl. biskupa Gojdiča. Ďakujeme vedeniu a učiteľom Spojenej školy bl. biskupa Gojdiča za spoluprácu a vám milí rodičia za prejavenú dôveru!

    Veríme, že budeme môcť aj naďalej spoločne rozvíjať talent vašich detí.

    Fotoalbum

  • Duchovné zamyslenie

    Duchovné zamyslenie

     

     

    Duchovné zamyslenie duchovného správcu školy o. Rastislava Baku:

    Dobroty Sv.Ducha (pdf)

     

  • DEŇ RODINY

    DEŇ RODINY

    Milí rodičia!

    Srdečne Vás pozývame na spoločnú opekačku detí, rodičov, učiteľov ZŠ.

    Opekačka bude dňa 28.05.2024 o 15.30 hod. v areáli základnej školy.

    Na akciu si stačí doniesť niečo chutné na opekanie a vlastnú palicu. Ohnisko je zabezpečené. Všetci sa na Vás tešíme a veríme, že nám počasie bude priať. :) V prípade nepriaznivého počasia sa opekačka ruší.  

    Fotoalbum z opekačky        

  • Súťaž Mamut

    Súťaž Mamut

     

    Dňa 31.5.2024 sa v Košiciach konala jedna z najobľúbenejších matematických súťaží našich žiakov - tímová súťaž Mamut. Okrem riešenia rôznych logických a výpočtových úloh troch obtiažností mali žiaci možnosť  vylepšiť si skóre aj v športových súťažiach. Súťaže sa zúčastnilo celkovo 87 tímov zložených zo žiakov 4. - 6. ročníka.

     

     

    Blahoželáme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy žiakom 6.A triedy:

    Dávidovi Jánošovi

    Filipovi Leškovi

    Vladimírovi Kočiščákovi

    Samuelovi Saksovi

    Simonovi Vavrekovi

    ktorí sa umiestnili na 15. mieste z celkového počtu 87.

    Pochvalu si zaslúžia aj naši nováčikovia z 5.B:

    Simon Dolhý

    Marek Magda

    Patrik Pavlišinovič

    Tomáš Pavlišinovič 

    Stanislav Petra

    ktorí sa súťaže zúčastnili prvýkrát a prebojovali sa na 67. miesto.

    Fotoalbum

  • ZŠ - Výsledky našej práce

    ZŠ - Výsledky našej práce

    Ešte v  jeseni na prírodovednom krúžku naši najmladší záhradkári zasadili cibuľky tulipánov. Všetci sme netrpezlivo čakali, kým prejde obdobie zimy a spod plôtika na nás vykuknú farebné hlávky tulipánov. Na naše veľké prekvapenie ich tam bolo neúrekom, preto sme sa s chuťou pustili aj do ďalšej práce. Vyčistili sme okolie kvetov, vyplievali burinu, potrápili sme sa s hrabličkami či motykou. Z dobre vykonanej práce sme mali všetci obrovskú radosť.

    Fotoalbum

  • Svetový deň včiel

    Svetový deň včiel

    20. máj – Svetový deň včiel je už oddávna spojený s históriou Slovenska. Svetový deň včiel bol po prvýkrát vyhlásený Valným zhromaždením OSN 20. mája 2018. Význam tohto dňa spočíva v uznaní úlohy včiel a iných opeľovačov pre ekosystém. Aj žiaci na prírodovednom krúžku si pripomenuli význam a dôležitú úlohu včiel pre prírodu a napokon aj pre človeka. Najprv si vypočuli „Včelie zaujímavosti“, pozreli si peknú prezentáciu o včelárstve, riešili rôzne tajničky, kvízy a úlohy a nakoniec ešte aj ochutnali výborný domáci med. Svoje aktivity zavŕšili pozretím si príbehu o najznámejšej včielke, Včielke Maji.

    Fotoalbum

  • CZUŠ - Záverečný koncert

    Milí rodičia, srdečne vás pozývame na záverečný koncert žiakov CZUŠ sv. Mikuláša, ktorý sa uskutoční vo štvrtok 30. mája o 16,00 hod. v jedálni Spojenej školy bl. biskupa Gojdiča.

  • ZŠ - Účelové cvičenie - 2.stupeň

    ZŠ - Účelové cvičenie - 2.stupeň

    Žiaci základnej školy absolvovali účelové cvičenie pod dohľadom profesionálov. O program sa postarali profesionálni vojaci z Ministerstva obrany Slovenskej republiky. Pripravili si pre žiakov stanovištia s prvou pomocou, presun raneného, streľba zo vzduchovky, sebaobrana, topografia, prekážkový beh a množstvo zaujímavých aktivít. Na každom stanovišti zbierali skupiny body a bojovali, ktoré družstvo bude najlepšie.

    Žiakom sa daná akcia nesmierne páčila a určite si odniesli skvelé zážitky. 

    Fotoalbum

  • ZŠ - Duchovná obnova - 1.stupeň

    ZŠ - Duchovná obnova - 1.stupeň

    Dňa 22. 5. 2024 sa žiaci 1. stupňa spolu so svojimi triednymi učiteľkami zúčastnili duchovnej obnovy v Kňazskom seminári bl. P. P. Gojdiča v Prešove. Na sv. liturgii sa  nám všetkým prihovoril o. Rastislav Baka a povzbudil nás, aby sme sa zbytočne nezraňovali neúctivými  slovami, k vzájomnému rešpektu, ohľaduplnosti,  ale i k prežívaniu božej lásky aj v nepríjemných a ťažkých situáciách. Po sv. liturgii nasledovali animačné aktivity pod vedením bratov bohoslovcov. V nich mali žiaci možnosť hlbšie spoznať našich blahoslavených biskupov i niektorých svätých. V závere si spolu s radosťou zaspievali a posilnení na tele i duchu sme sa vrátili do školy.

    Fotoalbum

  • ZŠ - Riaditeľské voľno

    ZŠ - Riaditeľské voľno

    V súvislosti s prijímacími skúškami do prvého ročníka na gymnáziu a v zmysle § 150 ods. 5 zákona 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov udeľuje riaditeľ Spojenej školy bl. biskupa Gojdiča riaditeľské voľno žiakom I. a II. stupňa ZŠ na deň 6.5.2024.

    Zároveň z dôvodu konania EČ maturitnej skúšky v priestoroch školy a v zmysle § 150 ods. 5 zákona 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov udeľuje riaditeľ Spojenej školy bl. biskupa Gojdiča  žiakom I. a II. stupňa ZŠ riaditeľské voľno, a to na deň  21.5.2024.

  • ZŠ - Atletika (okresné kolo)

    ZŠ - Atletika (okresné kolo)

    Žiaci a žiačky reprezentovali našu školu na okresnom kole v atletike ZŠ. Do výberu sa dostali: Potočňáková, Šarišská, Urdová, Barníková, Zalehová, Groholová, Milovčík, Grohola, Harvilko a Novický. Súťažili v disciplínach: Beh na 60 m, beh na 800m, Štafeta 4x 60m, skok do diaľky, skok do výšky, hod kriketovou loptičkou a vrh guľou. V niektorých disciplínach sa umiestnili naši žiaci na úspešných priečkach. No na krajské kolo postupuje len prvá škola. Aj napriek tomu hodnotím súťaž pozitívne.  

    Fotoalbum

  • ZŠ - Oznam

    ZŠ - Oznam

     

    Milí rodičia,

    v utorok 28.5.2024 bude v dopoludňajších hodinách prebiehať fotenie žiakov našej školy.

    Žiaci 3.A a 8.A triedy sa budú fotiť 5.6.2024.

  • Rada školy

    Rada školy

     

    Dňa 27.5.2024 sa o 16:00 uskutoční zasadnutie

    Rady školy pri Spojenej škole bl. biskupa Gojdiča

    (miestnosť č. 302).

  • ZŠ - Hviezdoslavov Kubín (krajské kolo)

    ZŠ - Hviezdoslavov Kubín (krajské kolo)

    Srdečne blahoželáme Ester Fudalyovej, žiačke 9.ročníka, ktorá sa pod vedením PaedDr. Márie Kuderjavej, PhD. umiestnila na krásnom 1. mieste v krajskom kole recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín.

    Ester ďakujeme za dôstojnú reprezentáciu školy a prajeme aj ďalej veľa úspechov.

  • ZŠ - Noc v škole (5.A)

    ZŠ - Noc v škole (5.A)

    Dňa 10.5.2024 si žiaci 5.A triedy vyskúšali školské prostredie aj po vyučovacích hodinách. Čakala ich prespávačka v škole. Inak osvetlené chodby sa zmenili príchodom tmy na strašidelné priestory. Žiaci si okrem súťaženia v telocvični mohli vyskúšať, aké to je prechádzať sa tmavými dlhými chodbami školy. Žiaci si domov odnášajú množstvo zábavných a pekných spomienok. 

    Fotoalbum

  • ZŠ - Matematická súťaž Máš problém?!

    ZŠ - Matematická súťaž Máš problém?!

    Dňa 3.5.2024 sa konala obľúbená online matematická súťaž Máš problém?!
    Súťaže sa zúčastnili viacerí žiaci 2. stupňa ZŠ.

    Za reprezentáciu školy ďakujeme žiakom:
    Samuel Dic (9. miesto z 25) - 5.A,
    Vladimír Kočiščák (12. miesto z 22) - 6.A,
    Anita Feková (17. miesto z 34) - 7.A.

    Fotoalbum

  • Zber papiera

    Zber papiera

    V čase od 13.05.2024 do 17.05.2024 bude v našej škole ZBER PAPIERA.  Prosíme Vás, aby ste papier, ktorý prinesiete, previazali, nalepili naň napísané meno žiaka a hmotnosť papiera a nechajte ho pri vchodových dverách vo vestibule školy. Informáciu o prinesení papiera, ako aj jeho hmotnosť, prosím, napíšte do slovníčka a oznámte triednym učiteľom.

strana: