• ZŠ - Oznam

    ZŠ - Oznam

     

     

     

    V stredu (24.1.2024) nebude ŠPORTOVÝ KRÚŽOK.

     

  • ZŠ - Oznam

    ZŠ - Oznam

     

     

    Zajtra (10.1.2024) nebude ŠPORTOVÝ KRÚŽOK.

     

  • Christos raždajetsja!

    Dnes sa chystá Panna v jaskyni zázračne porodiť večné Slovo. Raduj sa celý vesmír, nad tou zvesťou. Oslavuj s anjelmi i pastiermi večného Boha, lebo sa nám chce zjaviť ako malé Dieťa. (kondák)

    Drahí naši rodičia a žiaci. Prajeme Vám pokojné, radostné sviatky Vianoc, nefalšovanú radosť z Narodenia nášho Pána Ježiša Krista, prežitú v kruhu svojich najdrahších. V novom roku 2024 veľa zdravia a Božieho požehnania.

    S úctou o. E. Eštvan a spoločenstvo zamestnancov školy.

  • Návšteva Hvezdárne a planetária

    Dňa 19.12.2023 sa žiaci 3. ročníka „vydali na cestu do vesmíru“ v podobe návštevy Hvezdárne  a planetária v Prešove. Pomocou audio-vizuálneho programu a jeho umeleckého vyjadrenia si vypočuli rozprávanie o vesmíre a mohli tak rozšíriť svoje prírodovedné vzdelávanie. Hviezdna sála im poskytla priestor  pre astronomické témy ako aj kultúrne vyžitie prostredníctvom náučnej  rozprávky „Alžbetkin vesmír“. Záujem žiakov o túto tému pokračoval otázkami, ktoré im boli zodpovedané sprevádzajúcim zamestnancom planetária. V priestoroch planetária si žiaci mali možnosť pozrieť výstavku o rôznych astronomických zaujímavostiach.

  • Oznam MŠ

    Oznam MŠ

    Milí rodičia,

    oznamujeme Vám, že 22.12.2023 (piatok) bude prevádzka MŠ skrátená do 15.00 hod. z prevádzkových dôvodov.

    Za pochopenie ďakujeme!

  • Oznam ŠKD

    Milí rodičia, chceme Vás informovať,

    že v piatok (22.12.2023) bude z prevádzkových dôvodov skrátená školská družina.

    Prosíme Vás, aby ste si do 15:00 hod. prevzali Vaše deti. Ďakujeme za porozumenie.

  • Oznam ZŠ

    Oznam ZŠ

    V stredu, vo štvrtok a v piatok (20.1. – 22.1.2023)

    nebudú tieto krúžky:

    ŠPORTOVÝ, PRÍRODOVEDNÝ, HÁČKOVANIE, ASTRONOMICKÝ

  • Oznam - jedáleň

    Oznam - jedáleň

    Oznamujeme stravníkom,

    že dňa 22.12.2023 /piatok/

    bude výdaj obeda skrátený.

    Výdaj obeda bude od 11:00 do 13:00 hod.

  • Oznam MŠ - prerušenie prevádzky

    Oznam MŠ - prerušenie prevádzky

    Riaditeľ Spojenej školy bl. biskupa Gojdiča oznamuje rodičom, že prevádzka MŠ bude prerušená od 23.12.2023 do 7.1.2024 z prevádzkových dôvodov. Prevádzka začne 8.1.2024 (pondelok).

  • ZŠ - Pomoc uzimeným vtáčikom

    ZŠ - Pomoc uzimeným vtáčikom

    Zima je nádherným obdobím roka. Je to najbelšie, najčistejšie, ale aj najchladnejšie ročné obdobie. Má svoje neopakovateľné čaro, ale s jej príchodom nastáva ten správny čas prikrmovať zvieratá v lese, ale aj naplniť vtáčie kŕmidlá. Počas nepriaznivých chladných zimných dní, kedy si vtáky len ťažko nájdu dostatok potravy v prírode, môžeme im pomôcť prikrmovaním. Žiaci 1. stupňa na prírodovednom krúžku sa tiež rozhodli pomôcť operencom, ktoré u nás zimujú. Vlastnoručne vyrobené kŕmidlá naplnili semiačkami tekvice a slnečnice, ktoré potom spoločne rozmiestnili na konáre stromov v okolí školy. Pevne veríme, že takto pomôžeme vtáčikom prežiť týchto pár chladných mesiacov a v jari sa nám potom odvďačia ničením škodcov a potešia nás svojím krásnym spevom.

    Fotoalbum

  • ZŠ - „Vianočný“ výlet do Košíc

    ZŠ - „Vianočný“ výlet do Košíc

    Vianočné trhy už tradične patria k mesiacu december a aj tento rok si ich môžeme užiť v plnej paráde. Majú svoje neopakovateľné čaro, všade cítiť vôňu medovníkov, vanilky, vianočný punč rozvoniava škoricou a sladkými jabĺčkami. Túto jedinečnú atmosféru si mohli v prvý decembrový týždeň dosýta vychutnať aj žiaci 2.A a 2.B triedy na Vianočných trhoch v Košiciach. Najprv navštívili Dóm sv. Alžbety, v ktorom sa pomodlili a aj niečo dozvedeli o tejto mladej svätici. Na trhoch si pochutili na výbornom horúcom čaji a vianočných cukrovinkách. Svoje putovanie centrom mesta žiaci zavŕšili návštevou bábkového divadla, v ktorom si pozreli hru A. Veselova Slniečko a snežní ľudkovia.

    Nadšení z  divadla, ale aj z „vianočného“ výletu sme sa spokojní a šťastní vracali domov.

    Fotoalbum

  • ZŠ - Školské kolo Dejepisnej olympiády

    ZŠ - Školské kolo Dejepisnej olympiády

    Začiatkom decembra sa žiaci 6. – 9. ročníka zúčastnili školského kola dejepisnej olympiády. Olympiády sa zúčastnilo 11 žiakov, z ktorých ôsmi postupujú na okresné kolo. Súťažiaci museli zvládnuť test obsahujúci otázky z monotematického celku, príslušného učiva a regionálnych dejín.

    Žiakom ďakujeme za účasť a postupujúcim na okresné kolo želáme veľa úspechov.

    Fotoalbum

  • ZŠ - Školské kolo Olympiády v anglickom jazyku

    ZŠ - Školské kolo Olympiády v anglickom jazyku

    Na našej škole sa uskutočnilo školské kolo Olympiády v anglickom jazyku. Záujem zo strany žiakov bol veľmi veľký, celkovo sa ho zúčastnilo 42 žiakov z  5. – 9. ročníka. V kategórii 1A sa na 1. mieste umiestnila Nela Ragulská (7.A), 2. miesto obsadila Sofia Anna Lakatová (7.A) a na treťom mieste skončil Daniel Ferko (7.A). V kategórii 1B súťažilo 14 žiakov, z ktorých 11 bolo úspešných riešiteľov. Na 1. mieste sa umiestnila Veronika Papcunová (9.A), na 2. mieste Juraj Kopčák (8.B) a na 3. mieste skončil Adam Pejko (9.A). Všetkým ďakujeme za účasť a srdečne blahoželáme.

    Postupujúcim z prvého miesta prajeme veľa úspechov v okresnom kole.

    Fotoalbum

  • ZŠ - Pozvánka

  • ZŠ - Sviatok sv. Mikuláša

    ZŠ - Sviatok sv. Mikuláša

    Svätý Mikuláš patrí medzi najobľúbenejších svätcov a je už niekoľko storočí považovaný za patróna detí. Už v mladosti sa stal povestný svojou štedrosťou a  dobročinnosťou, ktorá ešte vzrástla, keď sa neskôr stal biskupom v Myre. Každý rok 6. decembra prichádza k všetkým deťom na návštevu tento svätý biskup. Svätý Mikuláš neobišiel ani našu školu a svojou prítomnosťou potešil malých i veľkých.  Žiaci ho čakali s veľkou láskou a radosťou a za darované balíčky ho na záver potešili peknou duchovnou piesňou. Tento svätec je príkladom obetavej lásky k blížnemu a milosrdného prístupu k človeku. Všetci sa na jeho návštevu tešíme aj o rok.

    Fotoalbum

  • ZŠ - Divadelné predstavenie

    ZŠ - Divadelné predstavenie

    Mladší žiaci 1. až 4. ročníka si 5. decembra užili divadelné predstavenie na motív rozprávky Ako išlo vajce na vandrovku. Rozprávka bola plná humoru, napätia a poučenia o sile priateľstva a spolupráce. Byť odvážnym a nechať sa unášať fantáziou sú dôležité aspekty osobného rastu a kreativity. Tieto hodnoty môžu deťom pomôcť nielen v škole, ale aj v živote. Divadlo je skutočne úžasný spôsob, ako tieto hodnoty preniesť na deti. Dúfame, že sa našim žiakom rozprávka páčila a že z nej získali mnoho inšpirácie a radosti.

    Fotoalbum

  • ZŠ - Obvodné kolo vo florbale

    ZŠ - Obvodné kolo vo florbale

    Naši žiaci sa zúčastnili obvodného kola vo florbale (ZŠ) vo Veľkom Šariši. Školu reprezentovali žiaci Sopala, Kordiak, Novák F., Novák K., Gerboc, Harvilko, Milovčík, Pejko, Kolesár, Kuchár D., Kuchár D. Mali možnosť hrať proti rovesníkom z iných škôl. Turnaj hodnotím pozitívne. Konfrontácia s rovesníkmi je vždy zdravý impulz na rozvoj osobnosti. 

    Fotoalbum

  • Duchovné zamyslenie

    Duchovné zamyslenie

     

     

    Duchovné zamyslenie duchovného správcu školy o. Rastislava Baku:

    Vianoce (pdf)

     

     

  • MŠ - Pozvánka na vianočné vystúpenie

    MŠ - Pozvánka na vianočné vystúpenie

    Milí rodičia, starí rodičia, súrodenci, príbuzní!

    Srdečne Vás pozývame na vianočné vystúpenie detí z MŠ

    13.12.2023 (streda) o 15:30 hod.

    v jedálni našej školy.

    Tešíme sa na Vás!

  • ZŠ - Pišqworky - krajské kolo

    ZŠ - Pišqworky - krajské kolo

    Dňa 23.11.2023 sa žiaci 7.ročníka zúčastnili krajského kola súťaže Pišqworky, v ktorom sa umiestnili na 2.mieste. V súťaži sa im mimoriadne darilo a veľké grand-finále súťaže, ktoré sa každoročne koná v Brne, im tak uniklo len o vlások. I napriek tomu im ku krásnemu umiestneniu blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

    Fotoalbum

strana: